23.6.14

Pintant amb lleixiu / Pintando con lejía / Pintando com lixívia

Potser s'hauria de dir "despintant" amb lleixiu, ja que el lleixiu "es menja" el color de l'aquarel·la líquida que havíem pintat abans i ens permet aconseguir efectes molt diferents en funció de la saturació de la pintura i del grau de dissolució en aigua.

Quizás debería decir "despintado" con lejía, ya que la lejía "se come" el color de la acuarela líquida que habíamos pintado antes y nos permite conseguir efectos muy diferentes en función de la saturación de la pintura y del grado de disolución en agua.

Talvez fosse melhor dizer "despintando" com lixívia, já que a lixívia "come" a cor da aguarela líquida que tinhamos pintado antes e permite-nos conseguir efeitos muito diferentes, dependendo da saturação da pintura e do grau de dissolução em água.


9 comentaris:

  1. Què xulo, m'agraden molt els dibuixos, estàs feta una artista!

    ResponElimina
  2. Gràcies pels comentaris, però aquest truc l'he après en el fantàstic taller de Fast Book amb la Mariona Cabassa, aquest cap de setmana (allà vaig fer un àlbum en dos dies, del que formen part les dues últimes il·lustracions). Ja en parlaré més d'això. Bona revetlla!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai! Quina bona pinta ténen aquestes il·lustracions! Volem més dades d'aquest Fast Book! si us plau

      Elimina
    2. Hola! Vaig fer un curs intensiu (dos dies, 14 hores en total) d'il·lustració infantil amb la Mariona Cabassa: Fast Book, un mètode ràpid, fresc i creatiu per fer àlbums il·lustrats. Resumidament, es tractava de fer, el primer dia, totes les grans "taques de color" amb aquarel·les líquides, collage, pastels aquarel·labes, etc., i després dedicar el segon dia a treballar els detalls amb exhaustió (amb llapis de color, pastels, lleixiu, rotrings, etc.). Aquesta metodologia ajuda moltíssim a desbloquejar el tema, a llençar-se, a acceptar l'imprevist (no es podia dibuixar res, ni per retallar després)... Aquí en tens més informació: https://www.facebook.com/pages/mariona-cabassa-illustration/137982089612296?fref=ts
      Una abraçada! Inês

      Elimina
  3. Un "truc" ben senzill amb uns resultats ben sorprenents, oi? Tenim ganes de veure aquestes magnífiques il.lustracions!!! Gran mestra la Mariona! Segur que en vas aprendre un munt! I alerta amb els pinzells i el llegiu, que els acaba espatllant. Millor fer-ne servir un de vell, o altres estris... Jo faig servir escuradents tallats p.e. També s'espatllen, però no sap tan greu! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Bernadette, pels teus consells! Ah, i quina meravella les teves il·lustracions! Acabo d'entrar a la teva web i he quedat meravellada! Una abraçada, Inês

      Elimina
    2. Moltes gracies Inês! Esperem veure les teves ben aviat! ;)

      Elimina
  4. Unes ilustracions precioses. Aquesta tècnica promet. Una abraçada

    ResponElimina