30.1.14

Transferències / Transferencias / Transferências

En el fantàstic blog Encenent la imaginació vaig veure aquesta tècnica de fer transferències i la vaig proposar als nens, que es van entusiasmar de seguida ja que els resultats són gairebé màgics! Pintem un full sencer amb ceres de colors. Coloquem un full blanc a sobre i dibuixem amb llàpis el que volem. Quan aixequem el full de dalt, descobrim que hi ha el mateix dibuix per darrere, invertit, amb els colors que hi havia a sota.

En el fantástico blog Encendiendo la imaginación vi esta técnica de hacer transferencias y la propuse a los niños, que se entusiasmaron de inmediato ya que los resultados son casi mágicos! Pintamos una hoja entera con ceras de colores. Colocamos una hoja blanca encima y dibujamos con lápiz lo que queremos. Cuando levantamos la hoja de arriba, descubrimos que hay el mismo dibujo por detrás, invertido, con los colores que había debajo.

No fantástico blog Encendendo a imaginação vi esta técnica de fazer transferências e propu-la aos miúdos, que se entusiasmaram de seguida já que os resultados são quase mágicos! Pintamos uma folha inteira com lápis de cera às cores. Colocamos uma folha branca por cima e desenhamos com lápis o que queremos. Quando levantamos a folha de cima, descobrimos que há o mesmo desenho por trás, invertido, com as cores que havia por baixo.



Mentre l'Anna dibuixava a l'atzar, el Francesc va descobrir que podia triar el color de cada part si mogués el full i dibuixés a sobre del color escollit.

Mientras Anna dibujaba al azar, Francesc descubrió que podía elegir el color de cada parte si moviera la hoja y dibujara sobre el color escogido.

Enquanto que a Anna desenhava ao acaso, o Francesc descobriu que podia escolher a cor de cada parte se movesse a folha e desenhasse em cima da cor escolhida.


Durant una bona estona els nens van estar explorant aquestes transferències que, a més de girar els dibuixos, invertien també les paraules i provocaven efectes sorprenents.

Durante un buen rato los niños estuvieron explorando estas transferencias que, además de girar los dibujos, invertían también las palabras y provocaban efectos sorprendentes.

Durante um tempo os miúdos estiveram a explorar estas transferências que, para além de girar os desenhos, invertiam também as palavras e provocavam efeitos surpreendentes.

10 comentaris:

  1. A mi també em va agradar molt la proposta de l'Angela !!
    Us ha quedat molt xulo!!! Ho hem de provar!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, ens anem inspirant mútuament, que bé! Proveu-ho que és ben divertit!

      Elimina
  2. us han quedat molt xulos! a mi m'encanta aquesta tècnica sobretot quan veig la cara dels nens jaja
    Ptns

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, l'efecte sorpresa és important! Una abraçada!

      Elimina
  3. Uooooooo! M'encanta, és fantàstic veure com n'heu gaudit! Una estoneta, una estona bonica i compartida… durant el transcurs de la proposta, a casa l'ambient era molt relaxat i distès, i pel que llegeixo en les vostres imatges, interpreto que a casa vostra, també. Els nens s'ho van passar molt bé. M'encanta que en Francesc anés un pas més enllà i descobrís que podia jugar amb els colors! Un petó ben gros!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Àngela, per la idea! Ja ho hem fet per tres cops, i la veritat és que s'ho passen molt bé, relaxats i encuriosits! Avui el Francesc ho explicaria a classe, a l'hora de "La cartellera" que fan cada divendres! Una abraçada!

      Elimina
  4. És una activitat fantàstica! L'hem de provar ben aviat! Una abraçada

    ResponElimina